Bij  bezoek van  deze site

worden  op uw computer

GEEN COOKIES geplaatst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kennisbank - Wijnbereiding (webpagina’s in aanbouw)

 

Op dit deel van de website treft u informatie aan over wijnbereiding (processtappen) en over daarbij te gebruiken of te vermijden hulpstoffen (additieven).

 

Stapsgewijze bereiding witte wijn - Werkblad WITTE wijn  - Klik hier

Stapsgewijze bereiding rode wijn - Werkblad RODE wijn - Klik hier

Bereiding andere wijnen (rosé, versterkte wijn, mousserende wijn)

 

Relatie oogstmateriaal en wijnkwaliteit

Suikermeting

Gist

Gistvoeding

Conversie van suiker in alcohol

Malolactische gisting

Bijproducten fermentatie

Additieven (conservering, smaakcorrectie, hulpstoffen)

Zuren en meten van zuren

De rollen van zuurstof

Sulfiet

Stabiliseren, klaren, filteren

Proeven en foutherkenning

Vatrijping

Hygiëne

Vatrijping, vaten en houtalternatieven

Meten en registreren

Hoofdpijn en oorzaken (alcohol, histamines en tannines)

Tranen in het glas

Natuurwijn

Flesafsluitingen