Bij  bezoek van  deze site

worden  op uw computer

GEEN COOKIES geplaatst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kennisbank - Wijnbereiding (webpagina’s in aanbouw)

 

Op dit deel van de website treft u informatie aan over wijnbereiding (processtappen) en over daarbij te gebruiken of te vermijden hulpstoffen (additieven).

 

Stapsgewijze bereiding witte wijn - Werkblad WITTE wijn  - Klik hier

Stapsgewijze bereiding rode wijn - Werkblad RODE wijn - Klik hier

 

Relatie oogstmateriaal en wijnkwaliteit

Suikermeting (1)

Suikermeting (2, densiteitstabel)

Conversie van suiker in alcohol

Vinificatie na extreem weer (gevolg van klimaatverandering)

Koude schilweking

Bottelen

Flesafsluitingen

Gist

Gistvoeding

Malolactische gisting

Schimmeltolerante rassen en tannines

Bijproducten fermentatie

Additieven (conservering, smaakcorrectie, hulpstoffen)

Zuren en meten van zuren

De rollen van zuurstof

Sulfietgebruik beperken

Stabiliseren, klaren, filteren

Proeven en foutherkenning

Zwavelgebruik  in de wijngaard - wat mag nog en en wat niet meer

Vatrijping

Hygiëne

Vatrijping, vaten en houtalternatieven

Meten en registreren

Hoofdpijn en oorzaken (alcohol, histamines en tannines)

Tranen in het glas

Natuurwijn